MainPort nieuwe partner Nederlandse Traithlon Bond

De Nederlandse Triathlon Bond en MainPort zijn 1 mei 2019 een samenwerking aangegaan om innovatieve videotoepassingen te benutten en te ontwikkelen om daarmee de begeleiding van sporters te optimaliseren. Daarnaast geeft de samenwerking invulling aan de duurzaamheidsambities van de NTB, omdat jaarlijks duizenden autokilometers bespaard gaan worden door overleg op afstand te faciliteren.

Kennismarkt dag bij partner Nedap Healthcare

Op 16 november 2017 vond bij onze partner Nedap Healthcare de eerste kennismarkt plaats. Meer dan 30 verschillende aanbieders presenteerden hier hun oplossingen, met als gemeenschappelijk doel Nedap Healthcare uit te breiden met andere toepassingen. Nedap Healthcare heeft de lezingen en presentaties in een digitaal boek verwerkt: “Meer met Ons”. Dit e-zine is te raadplegen via:
Download Verder is er ook een hard copy beschikbaar. Deze kan aangevraagd worden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Onder de slogan ‘Ons is Open’ werkt Nedap Healthcare al geruime tijd aan haar eigen API ( Application Programming Interface). Via API’s kunnen anderen systemen eenvoudig informatie uitwisselen met “Ons”. De oplossing Beeldzorg is hierdoor makkelijker te connecteren met Ons.


Kerktelevisie in het Parochiecluster Susteren officieel van start

In het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen heeft MainPort een dienst ontwikkeld genaamd KerkTV. KerkTV beschikt over de mogelijkheid om de Heilige Missen die ’s zondags worden opgedragen in de parochiekerk van Nieuwstadt, live te volgen of achteraf terug te kijken. Ouderen en mensen die slecht ter been zijn kunnen alsnog kijken naar de uitzendingen van KerkTV. In eerste instantie is het doel om zieken en ouderen betrokken te laten blijven bij kerkelijke activiteiten binnen de parochiegemeenschap. Door de komst van glasvezel in de gemeente Echt-Susteren zijn er meer mogelijkheden gekomen om gebruik te maken van ondersteunende diensten in de zorgsector. Naast zieken en ouderen kunnen ook scholen, emigranten en overwinteraars gebruik maken van KerkTV. Ook bestaat de mogelijkheid om aan de hand van KerkTV culturele activiteiten, zoals concerten die in de kerk plaatsvinden, uit te zenden. Hoe? Iedereen met een internetaansluiting en een Smart-tv, laptop, tablet kan de uitzendingen bekijken. De Heilige Missen kunnen elke zondagmorgen vanaf 11:00 uur bekeken worden op het YouTube kanaal: ktvclustersusteren. Het bekijken kan live of achteraf plaatsvinden. Voor vragen kunt u contact opnemen met het kerkbestuur of de parochiecomités binnen het cluster Susteren.

Gemeente Echt-Susteren beschikt over ‘state of the art’ crisisruimte

ECHT-SUSTEREN – “Onze organisatie is professioneel voorbereid op het gebied van crisismanagement en –communicatie, mede omdat we onlangs een prima geoutilleerde crisisruimte, gesitueerd in ons gemeentehuis, in gebruik hebben genomen.” Dat zegt drs. Jos Hessels, burgemeester van de gemeente Echt-Susteren. Volgens hem is deze crisisruimte ‘state of the art’ voor de regio.

Lees meer...