Over MainPort

MainPort is in 2010 gestart als reactie op de vraag van de markt naar een gespecialiseerd videoconferencing bedrijf. Sinds 2010 is ze tevens gespecialiseerd in Enterprise Mobility Management. Als een van de eersten in Nederland heeft MainPort deze dienst ontwikkelt als antwoord op de vraag welke rol mobile devices in de toekomst spelen en hoe deze te beheren. Samen met onze partners zijn we de laatste jaren erg actief in het ontwikkelen van nieuwe markten en producten in deze twee segmenten.

CLOUD

Oplossingen die MainPort met u ontwikkelt, hebben als kenmerken flexibiliteit, schaalbaarheid en zijn bedrijfseconomisch verantwoord. Door internet kan er gewerkt worden met private, public of hybride clouds. MainPort zoekt samen met u naar een optimum, passend bij uw mogelijkheden en potentie. Uw video-oplossing kan daardoor met behulp van de mobile devices overal worden toegepast.

EEN PERFECTE MATCH

Een succesvolle implementatie van video-oplossingen in een organisatie doorloopt een aantal fases. Deze begint met het verkennen van de mogelijkheden en toepassingen. Belangrijk is de verankering van video-oplossingen in de (primaire) processen. MainPort weet als geen ander de onderliggende business case te definiƫren en te realiseren. Een stapsgewijze ontwikkeling die rekening houdt met uw ambities, groei en mogelijkheden. MainPort slaagt erin u een volgende stap te laten maken met behoud van kwaliteit en toepasbaarheid.

SYNERGIE

MainPort ziet een klant als een partner. Synergie is het resultaat van dit partnership. In overleg met de klant wordt aan de meest passende oplossing gewerkt. Slimme combinaties van verschillende vormen van diensten zorgen voor een hoge kwaliteit tegen verantwoorde kosten. Deze, gecombineerd met een gefaseerde aanpak, resulteren in een optimale oplossing voor de klant. Een projectaanpak bestaat uit: analyse, ontwerp, implementatie, gebruik, beheer en services en evaluatie.

INTEROPERABILITEIT

Video gebaseerde oplossingen moeten op ieder willekeurig apparaat gebruikt kunnen worden. Om dit te garanderen is voor MainPort interoperabiliteit een must. Interoperabiliteit betekent: u kiest het best bij u passend video-eindpunt zoals een PC (Windows of Apple), smartphone of tablet (iPad, Android) of TV eindpunt (Polycom, Lifesize). Alle eindpunten kunnen met elkaar communiceren, ongeacht het type en de gekozen dienst.

KWALITEIT

MainPort baseert haar oplossingen op bestaande, bewezen en innovatieve producten. Daarnaast worden de producenten ook geselecteerd op kwaliteit van support, marktpenetratie en roadmaps. Voor alle producten die ingezet worden, is MainPort door de producent gecertificeerd. Dit ondersteunt MainPort in haar ambitie om "Best in Class" te worden met betrekking tot onze diensten en projecten.

SUPPORT

MainPort helpt haar klanten graag verder bij vragen of problemen. Iedere werkdag zijn we vanaf 8:30 uur t/m 17:00 uur bereikbaar per e-mail, telefoon of livechat. Onze klanttevredenheid is zeer hoog en dat willen wij graag zo houden.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)

MainPort voelt zich betrokken bij het onderwerp Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Intern en extern ondersteunen we daarom graag verschillende acties die een verschil maken in onze maatschappij. 


Ook kijken we wat we met onze bedrijfsactiviteiten kunnen ondersteunen. Zo ondersteunen wij op dit moment Zorg Techniek Limburg, een initiatief uit het MBO onderwijs om mensen op te leiden als zorgtechnicus. MainPort stelt voor dit onderwijs een volledige video eindpunt ter beschikking, inclusief support. Ook faciliteert MainPort Limburgse kerken met apparatuur (KerkTV)waardoor mensen die niet in de gelegenheid zijn om naar de kerk te kunnen, vanuit thuis Heilige Missen en andere evenementen live kunnen meekijken.

Project aanpak

Analyse

U realiseert dat u iets wilt. MainPort gaat dan met u kijken naar de beste oplossing. Dit gebeurt met persoonlijke gesprekken waar beide kanten met elkaar praten en brainstormen.

Ontwerp

Nadat de behoefte is vastgesteld, zal MainPort er een ontwerp van maken. Dit laat de behoefte zien, op een functionele en technische manier.

Implementatie

Nadat beide kanten overeen zijn gekomen met het ontwerp en de afspraken zijn vastgelegd, begint MainPort met de implementatie.

Gebruik, beheer en services

Nadat de implementatie succesvol is beƫindigd kan de klant het product gebruiken. Mochten vanuit hier nog andere behoeftes blijken, zal MainPort hierop reageren en wederom de best passende oplossing bieden. MainPort spreekt ook het SLA af met de klant aangaande het management, services, monitoring en support.

Evaluatie

MainPort hoort graag van de klant wat zij van het project vond. Met deze kritiek of complimenten kan MainPort verder bouwen aan verdere projecten en zich ontwikkelen tot sterkste in de markt.