MainPort doneert 1500 euro aan de Voedselbank: goed voor 300 pakketten

door | nov 7, 2021

Door een donatie van 1500 euro van MainPort kan de Voedselbank 300 pakketten samenstellen en weggeven aan gezinnen in nood.

Klanten en partners bepalen eindbedrag

Het bedrag is ingezameld door de relaties van MainPort tijdens de digitale kerstborrel van 2020. Vanwege het coronavirus en de daartoe behorende maatregelen duurde het enige tijd voordat MainPort de cheque fysiek kon overhandigen.

Hoe meer deelnemers er bij de digitale toast aanwezig zouden zijn, hoe hoger het bedrag dat MainPort zou doneren. Die oproep was niet aan dovemansoren gericht: de opkomst was behoorlijk, wat uiteindelijk resulteerde in een eindbedrag van 1500 euro. Omdat één pakket gemiddeld zo’n 5 euro kost, kan de Voedselbank met de gift 300 pakketten samenstellen en uitdelen.

Twee cheques

Het bedrag is verdeeld over de voedselbanken van de twee regio’s waar MainPort actief is. Bas Zelissen reikte 750 euro uit aan de Voedselbank Haaglanden (Den Haag). Cor Zelissen bracht hetzelfde bedrag nog eens naar de Voedselbank Midden-Limburg.

Goed doel: donatie Voedselbank

“We doen graag iets terug voor de medemens”, zegt Bas Zelissen van MainPort. “In de kerstgedachte kozen we de Voedselbank als goed doel, omdat iedereen recht heeft op eten.” In heel Nederland helpen alle voedselbanken elke week bijna 100.000 mensen, dat zijn ruim 38.000 huishoudens.

Kijk hier voor meer informatie over de Voedselbank