Nieuwe beheertool voor smartphones medewerkers Vierstroom Zorg Thuis: ‘Veel makkelijker’

door | jun 4, 2021

Vierstroom Zorg Thuis is overgegaan op een nieuwe beheertool voor de smartphones van medewerkers. Ook zijn meer dan 600 medewerkers voorzien van nieuwe telefoons en tablets. MainPort hielp op het gebied van mobile device management als partner en Vierstroom Zorg Thuis is daar erg tevreden over.

Samsung Knox

Het grote voordeel? Het eindelijk kunnen meekijken op de telefoon en tablet van de medewerker, aldus assistent applicatiebeheerder Ingeborg Lok van Vierstroom Zorg Thuis. “We kunnen nu meekijken op het scherm en de medewerker hoeft niet meer drie kwartier af te reizen naar het kantoor voor een klein dingetje”, zegt Lok. MainPort hielp Vierstroom Zorg Thuis met het kiezen van de nieuwe beheertool. Het beheren op afstand en de veiligheid was voor het zorgbedrijf het belangrijkste. “De keuze is toen op Samsung Knox gevallen”, vertelt Lok.

Veiligheid

Ingeborg Lok

Zo is een van de voordelen dat het bedrijf de medewerkers kan dwingen om een veilige pincode te kiezen. “Geen vier keer nul meer of een tekenpatroon, maar van viercijferig naar zescijferig”, zegt Lok. “En bij diefstal of verlies kunnen we vanaf afstand het apparaat wipen. We hadden wel een beheertool maar die was niet zo makkelijk als die wat we nu hebben. Je kiest voor ‘enrollen‘ en het is klaar. Bij de vorige tool moest het apparaat dan ook nog aanstaan, nu hoeft dat niet.”

De uitrol en de hulp van MainPort is erg positief ontvangen bij Vierstroom Zorg Thuis. “Dat is ook de reden dat we intern bij het MT hebben aangegeven dat we beslist met MainPort verder willen. We vinden dat er met ons wordt meegedacht. Er is een goede responstijd. We zijn gewoon heel erg tevreden.”